Totalul afișărilor de pagină

joi, 6 ianuarie 2011

RMS TITANIC PARTEA 1

La ora 9, în seara zilei de joi, 18 aprilie 1912, în mijlocul unei teribile vijelii, un transatlantic îşi terminase călătoria şi intra în portul din New York.

Vaporul se numea Carpathia şi era u siguranţă unul dintre vapoarele care traversau cu regularitate Atlanticul de Nord. În mod normal nu trebuia să fie aşa de aglomerat portul, mai ales la sosirea unui transatlantic mai cunoscut, dar de data aceasta era ceva mult mai schimbat la Carpathia. Zeci de mii de oameni se buluceau pe chei şi aşteptau cu răbdare. Şi acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că Carpathia nu transporta doar proprii pasageri, ci şi pe supravieţuitorii traumatizaţi ai unui dezastru.
Cu patru zile în urmă, în noaptea de duminică, 14 aprilie 1912, Titanicul, cel mai mare, mai luxos şi puternic vas din lume se ciocnise cu un aidberg şi se scufundase. Muriseră aproape 1500 de oameni în acest dezastru, şi se părea că acesta a fost cel mai mare naufragiu din toate timpurile.
Datorită tehnologiei radio, imediat au început să se răspândească veşti şi ştiri despre evenimentul care a zguduit lumea. Dar multe dintre aceste prime leratări ale evenimentului au fost destul de inexacte şi de false, unii afirmau că Titanicul doar fusese avariat şi că se plutea spre portul Halifax din Canada. Aşţii scriau că Titanicul se scufundase, dar că toţi oamenii de la bord au fost salvaţi. Pe măsură ce timpul trecea, tot mai multe variante ale dezastrului au fost ,,inventate".

Titanicul era un vas nou-nouţ, iar această tragedie fusese călătoria inaugurală peste Atlantic. Toată lumea credea că nici măcar Dumnezeu nu mai putea scufunda Titanicul.
În următoarele săptămâni au fost efectuate două anchete oficiale ale accidentului, la Londra şi New York. Supravieţuitorii au fost intervievaţi, iar zeci de experţi au fost chemaţi ca martori şi expuşi unor interogatorii. Ambele anchete aveu aceleaşi scopuri: să descopere cu exactitate ce se întâmplase, să afle cauzele accidentului, şi să descopere vinovatul(în caz că era cineva vinovat).

În următoarea postare vom afla despre Epoca Vapoarelor de Linie şi scurta începere de existenţă a Titanicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu